Αν σε καταφέρουν να ρωτάς λάθος ερωτήσεις, δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τις απαντήσεις.

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Ο κύριος Τάκης, ο Απεργός!


Κάπου στο Μαραθώνα…σε σχετικά ερημικό δρόμο…Στη βεράντα μου πίνω τον καφέ μου. Είχα δουλειές να κάνω ,αλλά σήμερα έχουμε απεργία…Εεεεεπ…Πασχάλη τι κάνεις εκεί ;(Πασχάλης: αλβανός κηπουρός ,χρόνια στην Ελλάδα) Να κύριε Γιώργο, θέλει ο κύριος Τάκης να του κάνω κάτι δουλειές στο κήπο…Καλά ρε Πασχάλη ,δεν άκουσες τίποτα για την απεργία σήμερα…; Άκουσα και του το είπα , αλλά μου απάντησε ότι αν θέλω ξανά μεροκάματο να έρθω , γιατί υπάρχουν πολλοί που θέλουν λεφτά , άλλωστε σήμερα τον βολεύει, γιατί δεν πάει στη δουλειά του……Πάνω στη κουβέντα , επαγγελματικό όχημα ,γνωστό, πλησιάζει και σταματά.. Γεια σου Παντελή πώς απ’ τα μέρη μας…..;(Παντελής: έλληνας σιδεράς, γέννημα - θρέμμα Μαραθώνα) Με θέλει ο κυρ Τάκης να του φτιάξω την πόρτα του γκαράζ γιατί κολλάει. Ήμαρτον ρε Παντελή , σήμερα βρήκες ; Σήμερα όλη η Ελλάδα απεργεί. Ναι ρε Γιώργο ,του το είπα αλλά μού απάντησε ότι τη δουλειά με τα κάγκελα θα τη δώσει αλλού…νάτος πάνω στην ώρα. Μαύρο τζιπ πρόσφατα αγορασμένο , αράζει και κατεβαίνει ο κύριος Τάκης.(Τάκης: έλληνας γείτονας, υπάλληλος πολεοδομίας ,γύρω στα 50, σχεδόν κάθε μέρα έρχεται από Πειραιά ,πλένει το τζιπ και φεύγει) Γεια σου Γιώργο ,πώς πάει, έχει νεκρώσει όλη η Ελλάδα σήμερα…( στο κλάσιμο τους άλλους δύο, ούτε γεια ,μη παίρνουν και θάρρος..) Και αυτοί οι πουλημένοι οι δημοσιογράφοι απεργούν και δεν μαθαίνουμε τι γίνεται με τις πορείες…Ξέρεις τι έπαθα …αλλάζει κουβέντα… πήγα να πάρω φέτα από το καινούργιο το τυράδικο και η γκόμενα που με σέρβιρε το κοψε στραβά ,της είπα ότι δεν κάνει για τραπέζι και να μου δώσει άλλο. Ξέρεις τι μού απάντησε ; Δεν σου δίνω άλλο και να πάς αλλού να πάρεις. Πήρα κι εγώ το αφεντικό της , που τον έχω εξυπηρετήσει παλιά και είπε ότι μόλις λήξει η βάρδια θα την απολύσει……
Η ιστορία έχει και συνέχεια αλλά δεν αξίζει τον κόπο…άκρως ενδιαφέρουσα αλλά όχι και τόσο σημαντική !!!
Στις παραθεριστικές- παραλιακές περιοχές οι υπάλληλοι ανέκαθεν δούλευαν επτά μέρες την εβδομάδα, όλη την ημέρα με ένα σωρό προσχήματα και ψέματα από τους εργοδότες Έχοντας 1 έως 3 υπαλλήλους δεν υπήρξε ποτέ δυνατότητα να συνεννοηθούν για απεργία , συνδικαλισμό κ.λπ. Κοντά σ’ αυτούς κόλλησαν και οι διάφοροι ελεύθεροι επαγγελματίες της κάθε περιοχής. Σε κάθε απεργία λοιπόν , ορδές απεργών καταφθάνουν από την προηγούμενη μέρα , για να κάνουν τις διακοπές τους. Και όταν κάνεις διακοπές τα θέλεις όλα και όλους έτοιμους να σε εξυπηρετήσουν γιατί όπως λέει και ο σοφός Ελληνικός λαός (όχι ο σημερινός , ο πιο παλιός..)με τον παρά μου γαμώ και τη κυρά μου.
Πια απεργία ρε χαχόλοι , ρε Βησιγότθοι , ρε κοπρίτες του κερατά . Αν είναι να απεργείτε εσείς οι μισοί και να σας υπηρετούν οι άλλοι μισοί ποια κυβέρνηση , ποια Ε.Ε. , ποιο Δ.Ν.Τ. θα πάρει χαμπάρι ; Η απεργία θέλει και μποϋκοτάζ. Αν δεν πάς στην πορεία , άσε τουλάχιστον τους άλλους να πάνε!!! Άντε από δώ όρθια κρέατα με μάτια…..!!!

                                                        Γιώργος Π. Πολοπετράκης

1 σχόλιο:

  1. "Πορεία αύριο, σήμερα κάνει ζέστη". Αγωνιστική νοοτροπία μιλάμε!
    Θα πάμε μπροστά. Το μόνο θέμα είναι ότι είμαστε στο χείλος του γκρεμού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το blog δεν δέχεται σχόλια σε greeklish .