Αν σε καταφέρουν να ρωτάς λάθος ερωτήσεις, δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τις απαντήσεις.

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013

Είσαι τελειωμένος , δεν υπάρχεις !

Δεν πάει καιρός που είχα ξαναγράψει σε ένα άρθρο μου για την υγεία ότι ..." πολλά σκατά σαν νόστιμοι μεζέδες ξεκινάνε " και μιας και έχω γεννηθεί το 1958 , έχω αρκετά "σκατά" να θυμηθώ πού στην αρχή ήταν πεντανόστιμοι μεζέδες και στο τέλος κατάληξαν απόβλητα !
Η Νέα Τάξη Πραγμάτων , που πλέον δεν είναι καθόλου νέα , αλλά πολύ παλιά θα έλεγα , έχει δύο βασικά υπερόπλα στο οπλοστάσιο της .
 Την Υγεία και την Ελευθερία .Χρησιμοποιώντας συνεχώς μεθόδους που φοβίζουν τους "καθυστερημένους" υπηκόους τους , τους περιορίζουν , τους εγκλωβίζουν , τους αποδυναμώνουν ψυχικά και σωματικά . Είσαι ήδη υποχείριο και αυτό που σε απασχολεί είναι η λίστα Λαγκάρτ , η φορολογία , το μουνί της κάθε τηλεπερσόνας , και οι φέτες κοιλιακοί του κάθε φλώρου ( ...εδώ οφείλω μια συγνώμη στο συμπαθέστατο πτηνό για την παρομοίωση ) , που πολύ αμφιβάλω άν θα άντεχε σε δεύτερη μπούφλα ενός μπετατζή με μια αξιοσέβαστη μπυροκοιλιά !
Θυμάμαι λοιπόν την απαξίωση του μητρικού γάλακτος  γιατί ήταν "αδύναμο" , τις έτοιμες φρουτόκρεμες που είχαν πολύ περισσότερα συστατικά από τα φρέσκα φρούτα , το πόσο καρκίνο προκαλεί το ελαιόλαδο και μας προώθησαν  τα σπορέλαια κλπ ,κλπ ,κλπ !
Ακόμα και τώρα όμως , σήμερα , πού όλοι έχουν πρόσβαση στίς γνώσεις , κάνεις φθορίωση στα δόντια σου και καταναλώνεις λάιτ προϊόντα .
Υπάρχουν πολλοί που σε προειδοποιούν αλλά είναι οι λίγοι . Εσύ έχεις αποδείξει μέσω του χρόνου ότι είσαι γίδι ( ...και πάλι συγνώμη , αυτή την φορά στο τετράποδο ) , ότι ακολουθείς τη μάζα . Αρκεί να σκεφτείς ότι ακόμα βλέπεις τηλεόραση και σου είναι αδύνατον να μην μπείς στο face book έστω και μια μέρα .
 Δες λοιπόν το παρακάτω βίντεο . Δες το καλά γιατί σύντομα θα παρακαλάς να στο φερμάρουνε κι' εσένα .Ελπίζω να καταλάβεις ότι τα ιατρικά στοιχεία είναι το "τυράκι" . Ο σκοπός είναι η υποδούλωση. Σε κάποια στιγμή θα ακούσεις και τον αφηγητή να μιλάει για χρήματα . Τα χρήματα που απλά θα λέει ο εργοδότης σου ότι κατέθεσε στο λογαριασμό σου και θα εμφανίζονται στο μικροτσίπ που θα σου φοράνε . Θα μπαίνεις  στο σούπερ μάρκετ , θα ψωνίζεις , θα σε σκανάρουν , εσένα όχι τα προϊόντα και άν το υπόλοιπο είναι επαρκές θα παίρνεις τα ψώνια σου και θα φεύγεις . Το ίδιο ακριβώς θα συμβαίνει και σε όλα τα νοσοκομεία . Θα σε σκανάρουν στον προθάλαμο και άν το υπόλοιπο δεν είναι επαρκές , θα σου δίνουν στα χέρια τα άντερα που θα σου έχουν πεταχτεί από το αυτοκινητιστικό έξω και θα σε πετάνε ευγενικά πίσω στο πεζοδρόμιο  , όπου θα μπορείς να ψοφήσεις άνετα χωρίς να σε ενοχλήσει κανείς .
                                                                                    Γιώργος Π. Πολοπετράκης


RFID

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


EPC-RFID-TAG.jpg
Το RFID είναι τα αρχικά του όρου Radio Frequency Identification, η απόδοση του στα ελληνικά ορίζεται ως «ταυτοποίηση μέσω ραδιοσυχνοτήτων». Τα συστήματα RFID αποτελούν ένα υποσύνολο των Συστημάτων Αυτόματου Προσδιορισμού (Automatic Identification Systems). Ειδικότερα λειτουργεί ως γενικός όρος των τεχνολογιών που χρησιμοποιούν ραδιοκύματα για να προσδιορίσουν αυτόματα ανθρώπους ή αντικείμενα και αποτελεί την τεχνολογική εξέλιξη των ραβδωτών κωδίκων (barcode]). Η τεχνολογία RFID είναι γνωστή εδώ και 50 χρόνια. Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από την πολεμική αεροπορία της Αγγλίας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου, για την αναγνώριση και τη διάκριση των εχθρικών από τα φιλικά αεροπλάνα. Κατά τη διάρκεια των επόμενων δεκαετιών, άρχισε να εδραιώνεται η χρήση και εκμετάλλευσή της. Αρχικά, σε πειραματικό στάδιο και σε εργαστηριακό επίπεδο, για να φτάσουμε στο σήμερα, όπου γίνεται λόγος για εφαρμογή της τεχνολογίας RFID στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, κυρίως μέσω του εμπορίου. Παράλληλα αναπτύσσεται το ενδεχόμενο της ευρείας εφαρμογής του, με την καθιέρωση προτύπων και την λειτουργία της σε παγκόσμιο επίπεδο.
Τα συστήματα RFID απαρτίζονται από δύο κύρια μέρη. Το πρώτο είναι οι πομποδέκτες (transponders) που συχνά αναφέρονται και ως ετικέτες RFID (RFID tags). Οι ετικέτες RFID είναι μικρά chips που αποτελούνται από ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα, το οποίο περιλαμβάνει μνήμη ώστε να αποθηκεύει δεδομένα- πληροφορίες, και μία κεραία. Το μέγεθός τους μπορεί να είναι τόσο μικρό όσο το μισό ενός κόκκου άμμου (1/3 του χιλιοστού), ανάλογα με το τύπο τις ετικέτας. Το δεύτερο μέρος είναι οι αναγνώστες ή αισθητήρες (readers), οι οποίοι ανακτούν τα δεδομένα από τις ετικέτες RFID. Οι αναγνώστες RFΙD έχουν ενσωματωμένα μια κεραία και μια μονάδα ελέγχου.
Η λειτουργία των συστημάτων RFID είναι απλή και βασίζεται στη δυναμική και αμφίδρομη επικοινωνία των ετικετών και των αναγνωστών. Όταν οι ετικέτες RFID βρεθούν στην εμβέλεια της κεραίας του αναγνώστη, η μονάδα ελέγχου επικοινωνεί με ραδιοκύματα με την κεραία των ετικετών RFID. Οι ετικέτες RFID ενεργοποιούνται με τη σειρά τους και επιστρέφουν τα αναζητούμενα δεδομένα στους αναγνώστες. Στη συνέχεια παρεμβαίνει ένα ενδιάμεσο λογισμικό, το οποίο κατανοεί τις πληροφορίες, οι οποίες αποστέλλονται από τη μονάδα ελέγχου του αναγνώστη. Ο αναγνώστης τις μεταφέρει στο εκάστοτε πληροφοριακό σύστημα.
Οι ετικέτες RFID κατηγοριοποιούνται σε τρεις τύπους ανάλογα με τον τρόπο επικοινωνίας μεταξύ των ετικετών και των αναγνωστών, στις ενεργές ετικέτες, στις παθητικές ετικέτες και στις ημι-παθητικές ετικέτες. Ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα στις ετικέτες RFID μπορεί να περιέχει μνήμη μόνο για ανάγνωση (read only memory - ROM), επανεγγράψιμη μνήμη (Read – Write), μνήμη μιας εγγραφής και πολλών αναγνώσεων (Write Once and Read Many memory - WORM). Στο ολοκληρωμένο κύκλωμα με μνήμη ROM, η αναγνώριση της ταυτότητας κωδικοποιείται κατά τη διάρκεια της παραγωγής της και δεν επανεγγράφεται. Συμβάλει στην αποθήκευση των δεδομένων ασφαλείας, με ένα μοναδικό σειριακό αριθμό. Αντίθετα, τα ολοκληρωμένα κύκλωμα με επανεγγράψιμη μνήμη χρησιμοποιούνται για να αποθηκεύουν δεδομένα – πληροφορίες, όταν η ετικέτα βρίσκεται στην ακτίνα του αναγνώστη και παρουσιάζουν μεγαλύτερη ευελιξία, καθώς έχουν τη δυνατότητα τροποποίησης και προσθήκης πληροφοριών. Τέλος, τα ολοκληρωμένα κυκλώματα με μνήμη “WORM” προγραμματίζονται από τον οργανισμό που τα χρησιμοποιεί, χωρίς όμως να έχουν τη δυνατότητα της επανεγγράφης.
Τα δεδομένα που αποθηκεύονται στις ετικέτες αποτελούνται από ένα μοναδικό αναγνωριστικό και μπορούν, επίσης, να περιλαμβάνουν ένα λειτουργικό σύστημα, μία αποθήκη δεδομένων (πτητική ή όχι) και έναν ηλεκτρονικό κώδικα προϊόντων (Electronic Product Code - EPC ) Το μέγεθος των δεδομένων, που μια ετικέτα RFID έχει την δυνατότητα να υποθηκεύσει, καθορίζεται από τον εκάστοτε προμηθευτή αλλά και την ίδια την εφαρμογή, με ανώτερο όριο αποθήκευσης τα 2KB. Χωρητικότητα αρκετή για να αποθηκευτούν τα απαραίτητα δεδομένα του κάθε αντικειμένου. Μια άλλη σημαντική κατηγοριοποίηση που μπορούμε να διακρίνουμε στις ετικέτες RFID σχετίζεται με την κατασκευή και την εφαρμογή τους. Δεδομένου ότι τα συστήματα RFID έχουν εφαρμογή σε διάφορους τομείς στην καθημερινή ζωή του σύγχρονου ανθρώπου, η κατασκευή των ετικετών RFID αλλάζει ανάλογα με τις εφαρμογές και τις ανάγκες που χρειάζεται κάθε φορά, να καλύψει.
Οι αναγνώστες RFID αποτελούνται από μία κεραία, η οποία αναλαμβάνει την επικοινωνία, μέσω ραδιοσυχνοτήτων, με τις ετικέτες. Καθώς και μία μονάδα ελέγχου, που εκτελεί δύο συγκεκριμένα έργα. Πρωτίστως τον καθορισμό των διάφορων ενεργειών (αποστολή/ λήψη σημάτων, ανάγνωση/ εγγραφή ετικετών κ.ά.). Ενέργεια που πραγματοποιείται μέσω του ενδιάμεσου λογισμικού. Και δευτερευόντως την επικοινωνία με το πληροφοριακό σύστημα. Οι αναγνώστες RFID μπορούν να κατηγοριοποιηθούν σε σχέση με τις φυσικές τους διαστάσεις, την εφαρμογή τους και τις τεχνικές ιδιότητες σε "σταθερούς αναγνώστες", "ολοκληρωμένους αναγνώστες", "αναγνώστες χειρός" και σε "ενσωματωμένους αναγνώστες"
Οι εφαρμογές του τεράστιες, με κλασικό παράδειγμα τα προϊόντα που έχουν συρμάτινες ταινίες στις αλυσίδες καταστημάτων. Τα σημαντικά πλεονεκτήματα που προσφέρει το RFID είναι:
 • Η αναγνώριση μπορεί να γίνει από απόσταση μιας και υπάρχουν RFID tags που είναι σε θέση παίρνοντας ενέργεια από κάποια πηγή που συνήθως είναι μπαταρία να στείλουν τις πληροφορίες στον δέκτη.
 • Δυνατότητα αποθήκευσης περισσοτέρων δεδομένων σε σχέση με τα Bar Code
 • Μπορούν να μην είναι ορατά στο ανθρώπινο μάτι τα RFID tags μιας και για την αναγνώριση τους δεν χρειάζεται οπτικό μέσο.
 • Δυνατότητα προγραμματισμού εξ αποστάσεως
 • Επιπρόσθετες λειτουργίες. Π.χ. Παρακολούθηση και καταγραφή της θερμοκρασίας

Ενδεικτική Βιβλιογραφία 
 • Apurva Jain and Theodore Klastorin, "RFID: Management’s latest headache or miracle cure?”, E-business Review, (Fall 2004) σελ. 3 επ.
 • Brito Jerry, "Relax don’ t do it: why RFID privacy concerns are exaggerated and legislation is premature"
 • Floerkemeier Christian and Lampe Matthias, "RFID middleware design - addressing application requirements and RFID constraint.
IBM Global Services. RFID tags – an intelligent bar code replacement"
 • Landt J., "Shrouds of Time, The history of RFID", Aimglobal Publication 2006
 • Mousavidin Elham, RFID Technology: An Update", ISRC Technology Briefing Series
 • RFID Journal
 • RFID Gazette
 • Roberts C.M., "Radio Frequency identification (RFID)", Computers and security 25, p. 18-26, 2006
 • Shahid Syed Md., "Use of technology in libraries: a new approach to circulation, tracking, inventory, and security of library materials", Library Philosophy and practice Vol.8, No.1.
 • Zebra Technology, "RFID: the next generation of AIDC: application white paper"
 • Γιάγλης Γεώργιος, "Επισκόπηση τεχνολογίας ραδιοσυχνικής αναγνώρισης (RFID)", 2006
 • Πρόγραμμα Δικτυωθείτε, "13 απαντήσεις αποκωδικοποιούν τον όρο RFID"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog δεν δέχεται σχόλια σε greeklish .