Αν σε καταφέρουν να ρωτάς λάθος ερωτήσεις, δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τις απαντήσεις.

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013

S.O.S . Ακατάλληλο για άτομα άνω των 25. Δεν ζείς στην Κατοχή !

Νήπια νεκρά από την πείνα .
Κάθομαι σιωπηλός όταν μου μιλάς αγανακτισμένος . Όταν μου μιλάς για το σύστημα και το πόσο σε έχει αδικήσει , πόσο έχει σακατέψει τα όνειρα σου . Όταν μου μιλάς για την πολιτική και τούς πολιτικούς και για το πόσο έχουν ξεπουλήσει την πατρίδα σου . Για τους μεγαλοκαρχαρίες - μεγάλο κεφάλαιο που δεν σου επιτρέπουν ούτε καν να σκεφτείς μέλλον .
Κι εγώ σιωπηλός . Αν με δείς κάποια στιγμή που μου μιλάς και γυρνάω αλλού το κεφάλι , δεν είναι ότι βαρέθηκα να ακούω την μουρμούρα σου ... είναι για να σκουπίσω κάποιο δάκρυ μου με τρόπο .
Ένα δάκρυ ντροπής που άν αφήσω το εαυτό μου ελεύθερο θα γίνει λυγμός και κλάμα γοερό . Όχι για αυτά που σου έκαναν οι άλλοι , αλλά για αυτά που σου έκανα εγώ , ο μπαμπάς σου , η μαμά σου , ο συγγενής  σου και κάθε καθίκι τών περασμένων γενεών που λέει ότι σ' αγαπάει και θα έκανε τα πάντα για σένα .
Την ώρα που διαμαρτύρεσαι , εγώ βλέπω σε σένα μια πηγή με καθάριο , γάργαρο νερό  που κάποιος της άλλαξε το ρυάκι , την κοίτη . Το ρυάκι που σιγά σιγά θα γινόταν ποτάμι και παρακάτω θα συναντούσε μία εύφορη πεδιάδα . Εκεί θα πότιζες με την καθαρότητα σου   και τα πολύτιμα συστατικά σου όλους τους γνήσιους  - αγνούς καρπούς και με την ορμή σου θα σάρωνες όλο τον κόπρο του Αυγεία .
Οι γονείς σου όμως το ήξεραν ότι θα τους χάλαγες την βόλεψη τους  .Τί έκαναν λοιπόν ; Κατ' αρχάς , κάθε φορά που έκανες κάτι έξω από τα κοινωνικά δεδομένα , ούρλιαζαν στα αυτιά σου " ...τι θα πεί ο κόσμος "  . Ποιος κόσμος ; Το σινάφι τους εννοούσαν . Αυτούς που ψήφιζαν για να τους εξυπηρετούν και τους εργοδότες τους που τους έκαναν καθημερινά " τσιμπούκια " για να τους κρατήσουν στην δουλειά . Γιατί θα πρέπει να ξέρεις ότι ο μπαμπάς σου που τόσο πολύ κατηγορεί τους gay έχει κάνει πάμπολλα και φοβερά τσιμπούκια ...και ακόμα κάνει και κώλο στήνει !
 Όλα αυτά με την δικαιολογία "...το κάνω για τα παιδιά μου , για να έχουν ένα καλλίτερο μέλλον "  . Βλέπεις εσύ κάτι τέτοιο ;
Έκαναν τα πάντα για να σε στείλουν σχολείο . Για να έχεις ένα καλλίτερο μέλλον , έτσι είπαν . Να είσαι σίγουρος ότι για την πάρτη τους το έκαναν , για να λένε στους κολλητούς τους ότι έχουν γιατρό ,  δικηγόρο .
Εγώ ξέρω οι γονείς πρέπει να θέλουν τα παιδιά τους ευτυχισμένα , όχι μορφωμένα . Σου στέρησαν λοιπόν με αυτό τον τρόπο τα καλλίτερα σου χρόνια . Τα χρόνια της αθωότητας , της φαντασίας της ανεμελιάς , του παιχνιδιού και της αλάνας . Θα τους ακούσεις να τα νοσταλγούν και να λένε με δήθεν λυπημένο ύφος  " τι κρίμα που τα παιδιά μας δεν τα γνώρισαν αυτά " .
 Ψεύτες , υποκριτές και παρτάκηδες . Αυτή πούλησαν την φτωχική μονοκατοικία και στη θέση της σηκώθηκε το γκρι τέρας από μπετόν . Αυτοί σε έχωσαν στην κωλοτρυπίδα που ονόμασαν διαμέρισμα και σου στέρησαν την αλάνα . Αυτοί σε συνεννόηση με αυτούς που τους εκλέγαν οι ίδιοι για εκπροσώπους τους στο μπουρδέλο που ονόμαζαν Βουλή σε βάλαν σε ένα σχολείο  που μοναδικό σκοπός του ήταν και είναι να σε κάνει υποχείριο του κράτους και κανέναν σκοπό δεν έχει να σου παρέχει Παιδεία .
Άλλωστε τι σκοπό έχει η δωρεάν παιδεία  ; Απλά και μόνο να σε απομακρύνει από την Παιδεία .
Αφού σου παρέχει κάτι δωρεάν κάποιος είναι λογικό να σου παρέχει ότι γουστάρει αυτός και μόνο .
Πρέπει λοιπόν η μαμά σου και ο μπαμπά σου να είναι φοβερά καθυστερημένοι που σου έλεγαν να μορφωθείς και να γίνεις "κάποιος στην κοινωνία"  .Οποιοσδήποτε άλλος χαρακτηρισμός για τούς γονείς σου επισύρει ποινή θανάτου και σαφώς είναι πολύ πιο επιβαρυντικός . Τούς συμφέρει να απαλλαχθούν λόγω ηλιθιότητας και όχι να καταδικασθούν και να εκτελεσθούν για εσχάτη προδοσία των παιδιών τους .
Οι ίδιοι σου οι γονείς στρέψαν την κοίτη από το ρυάκι σου και το 'ριξαν κατευθείαν σε βόθρο . Είναι λοιπόν εύλογο παντού να βλέπεις σκατά , μαυρίλα και απελπισία .
Το έγκλημα όμως ολοκληρώνεται από αυτόν τον κωλόγερο τον παππού σου και την υποτακτικιά την γριά του , την γιαγιά σου . Αυτοί που εδώ και 2 -3 χρόνια πλέον πάνε να σε πείσουν ότι τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα και από την κατοχή . Την κατοχή που αυτοί ζήσαν και όχι κάποιοι άλλοι . Την κατοχή που σου έχω στη φωτογραφίες . Εκτός να ήταν δωσίλογοι και μαυραγορίτες !
Φτύστους λοιπόν στα μούτρα αυτούς , τις ιδέες τους και τα "πρέπει " τους . Όρθωσε το ανάστημα σου , κοίτα ψηλά και με νύχια και με δόντια βγές απο τον βόθρο που σε ρίξαμε . Μπές στο φυσικό σου ρυάκι και μαζί με την υπόλοιπη γενιά σου πότισε την κοιλάδα σου να ξαναβγεί το πράσινο .
Σε παρακαλώ παιδί μου ! Αγάπησε το παιδί σου από τώρα , πριν ακόμα το γεννήσεις . Δώσ' του αυτά που σου στέρησαν και φτιάξε του ένα καλλίτερο κόσμο . Εσύ  και μόνο εσύ μπορείς !
Σου ζητάω συγνώμη που σου κατέστρεψα το μέλλον σου .
                                                                              Ένας γεννημένος στις 16 Οκτωβρίου του 1958 .

                                                                                            Γιώργος Π. Πολοπετράκης