Αν σε καταφέρουν να ρωτάς λάθος ερωτήσεις, δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τις απαντήσεις.

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Το Πείραμα Συμμόρφωσης / The Asch Conformity Experiment (Greek Subs)

Πείραμα Συμμόpφωσηs...η πώς επιδρούν τα ΜΜΕ στο μυαλό μας !


Ένα ενδιαφέρον βίντεο με το οποίο εξηγείται το πως συμβαίνει οι άνθρωποι γύρω μας να συμμορφώνονται σύμφωνα με μια πλαστή και 'στημένη' πραγματικότητα,... ακόμα και όταν χρειάζεται να αγνοήσουν τα πιο οφθαλμοφανή γεγονότα, όπως π.χ. το γεγονός ότι η χώρα μας τελεί υπό κατοχή.

Το παλαιό αυτό Πείραμα Συμμόρφωσης του πολωνοεβραίου ψυχολόγου Solomon Asch αποκαλύπτει με έναν απλό και κατανοητό τρόπο, την δύναμη επιβολής των ΜΜΕ στην κοινή γνώμη και ερμηνεύει την ύπνωση η οποία μας έχει επιβληθεί, σύμφωνα με την οποία είναι μόνο ζήτημα χρόνου να λυθούν τα οικονομικά μας προβλήματα και ότι δήθεν το μόνο που χρειάζεται είναι οικονομικές θυσίες, υπομονή, υπακοή και ελπίδα. Δείτε το Βίντεο





Στην προκειμένη περίπτωση η οφθαλμοφανής πραγματικότητα που καταπιέζεται σε ατομικό επίπεδο για τον εξεταζόμενο στο πείραμα, κάτω από την επιρροή των διπλανών του -δήθεν συνεξεταζομένων-, καταπιέζεται και για ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας σε μαζικό επίπεδο κάτω από την επιρροή των ΜΜΕ.

Τους κάνει να αγνοούν δηλαδή εξ ίσου εξωφρενικά μια πραγματικότητα, επειδή δεν αναφέρεται ποτέ ρητά από τα μεγάλα ΜΜΕ :
Ότι με μέτρα όπως αυτά που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της κρίσης είναι αυταπόδεικτο, μαθηματικά εξακριβωμένο και οφθαλμοφανέστερο του ηλίου, ότι καλούμεθα να συμμορφωθούμε με την 'αναγκαιότητα' της πλήρους καταστροφής μας.

ΠΗΓΗ: http://www.schizas.com/site3/el/peirama-symmorfosis.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog δεν δέχεται σχόλια σε greeklish .