Αν σε καταφέρουν να ρωτάς λάθος ερωτήσεις, δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τις απαντήσεις.

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Οι κανόνες του πραγματικού Επαναστάτη !

-1. Ο πραγματικός επαναστάτης πιστεύει ότι υπάρχουν και άλλοι σαν κι αυτόν αλλά δεν επιδιώκει να τους συναντήσει ,  το αντίθετο μάλιστα ,  το αποφεύγει . Γνωρίζει ότι  αυτός είναι η φωτιά και το καθεστώς είναι το δάσος . Όσοι πολλοί να μαζευτούν και να "φτιάξουν" μια τεράστια "πυρκαγιά" , το δάσος (καθεστώς) είναι απολυτά προετοιμασμένο , με πάρα πολύ καλά  εκπαιδευμένους "πυροσβέστες", για να καταστείλει την πυρκαγιά . Αυτό που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει και που συνήθως καταστρέφει ολοσχερώς το δάσος (καθεστώς) , είναι οι πολλαπλές εστίες που διασπούν και αποπροσανατολίζουν τις "πυροσβεστικές" τους δυνάμεις !

-2. Ο πραγματικός επαναστάτης δεν ενδιαφέρεται για το κοινωνικό του προφίλ και σαφώς αδιαφορεί παντελώς για το "τι θα πει ο κόσμος . Στην ουσία καταλήγει να χαρακτηρισθεί αντικοινωνικός . Εναντιώνεται πάντα ανοικτά και δεν συμμαχεί , ακόμα και σε αυτούς που έχει κάποιες κοινές ιδέες γιατί γνωρίζει ότι το υπόλοιπο πακέτο ιδεών τους δεν συμφωνεί σε καμιά περίπτωση με το δικό του !
-3 Ο πραγματικός επαναστάτης  δεν κάνει πολιτική . Υπερασπίζεται οποιονδήποτε αντίπαλο του αδικείται , εφόσον η αδικία εναντιώνεται στις δικές του ιδέες . Δεν ξεχνά ποτέ ότι ο δολοφόνος δεν είναι και κλέφτης ούτε ο παιδεραστής , έμπορος ναρκωτικών . Εξετάζει πάντα διαφορετικά την κάθε περίπτωση και εναντιώνεται στον όχλο που συνήθως ομαδοποιεί τα πάντα !
-4 Ο πραγματικός επαναστάτης γνωρίζει ότι ο πρώτος του αντίπαλος που πρέπει να αντιμετωπίσει  είναι ο όχλος , γιατί το βασικό όπλο του καθεστώτος είναι αυτοί που έχει για στόχο και εκμεταλλεύεται ..τα ίδια του τα θύματα !
-5 Ο πραγματικός επαναστάτης γνωρίζει ότι μόλις η επανάσταση επικρατήσει , αυτομάτως θα γίνει καθεστώς και ως εκ τούτου ο μεγαλύτερος αντίπαλος του , θα γίνει ο εαυτός του . Επομένως θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος αυτή την φορά να αντιμετωπίσει ένα ανώτερο αντίπαλο . Είναι γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων ότι ο μεγαλύτερος αντίπαλος μας είναι ο ίδιος μας ο εαυτός !
-6 Ο πραγματικός επαναστάτης κάνει την πράξη του θεωρεία και δεν προσπαθεί να προσαρτήσει επάνω του μια θεωρεία που κάποτε , ίσως και να μπορέσει να ακολουθήσει . Αυτό δεν θα γίνει ποτέ γιατί το καθεστώς έχει την γνώση και την δύναμη να τον αποπροσανατολίζει κάθε στιγμή !
-7 Ο πραγματικός επαναστάτης δεν διδάσκει σε κανένα την θεωρεία , αν δεν του ζητηθεί και μάλιστα επιβάλλεται να έχει ένα προοδευτικό τρόπο διδαχής, γιατί σε αντίθετη περίπτωση δεν πρόκειται να γίνει κατανοητός Για την ακρίβεια το μόνο που θα προκαλέσει στον μαθητή του είναι σύγχυση και αποπροσανατολισμός 
-8 Ο πραγματικός επαναστάτης δεν προσπαθεί να αποκτήσει οπαδούς -πρόβατα , γιατί αυτομάτως  η επανάσταση του γίνεται "εν τη γεννέση της" ένα μικρό καθεστώς .
-9 Ο πραγματικός επαναστάτης γνωρίζει ότι είναι υπεύθυνος για κάθε μαθητή του- επαναστάτη , γιατί το πιθανότερο είναι να "πληρώσουν ακριβά",τις επαναστατικές ιδέες που αυτός τους μετέδωσε .Αυτοί που έχουν ενστερνιστεί τις ιδέες του θα πρέπει να είναι εξ ίσου "δυνατοί με αυτόν για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν μόνοι τους το καθεστώς με τις καινούργιες ιδέες τους , μακριά του  !
-10 Ο πραγματικός επαναστάτης γνωρίζει και επιδιώκει κάθε τόπος , κάθε σημείο και κάθε κατάσταση , είναι πιθανή αφορμή διαμαρτυρίας και μάχης ,γιαυτό είναι ανά πάσα ώρα και στιγμή ετοιμοπόλεμος ψυχικά !
-11 Ο πραγματικός επαναστάτης γνωρίζει ότι το μεγαλύτερο του όπλο είναι η θεωρεία του και ο λόγος του  και όχι τα όπλα . Ο Αττίλας κατάκτησε το τότε μισό κόσμο , θυμάται όμως κανείς τι είπε ;
-12 Ο πραγματικός επαναστάτης γνωρίζει ότι πρέπει να βρίσκεται πάντα στην καλλίτερη δυνατή πνευματική και σωματική κατάσταση. Είναι βέβαιο ότι θα του χρειαστούν και τα δύο κατά τη διάρκεια της επανάστασης του .
13- Ο πραγματικός επαναστάτης γνωρίζει ότι δεν πρέπει να έχει τίποτα πού το καθεστώς θα χρησιμοποιήσει για να τον εκβιάσει (π.χ οικογένεια , περιουσία κ.λπ.)
14- Ο πραγματικός επαναστάτης δεν επιβιώνει βιοποριστικά εξ αιτίας της επαναστατικής του δραστηριότητος , δεν δέχεται χορηγούς και γνωρίζει πολλοί καλά ότι το χρήμα δεν είναι κατάλληλο για  τις συναλλαγές των ανθρώπων !
15- Ο πραγματικός επαναστάτης πρέπει να έχει σαν τελικό σκοπό της επανάστασης του την ειρήνη , την ισονομία , την ισότητα και τον απόλυτο σεβασμό απέναντι στη Φύση και στα πλάσματα της .
16- Ο πραγματικός επαναστάτης δεν διακατέχεται από κανένα ίχνος Φανατισμού !

                             Γεώργιος Π. Πολοπετράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog δεν δέχεται σχόλια σε greeklish .