Αν σε καταφέρουν να ρωτάς λάθος ερωτήσεις, δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τις απαντήσεις.

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Είσαι εθελοντής . Μήπως είσαι και ηλίθιος; -Εθελοντισμός και πέη μπλέ !

  Δεν νομίζω , αν κάποια μέρα , με δείς , έτσι στο ξεκούδουνο , να χέζω στον κήπο σου να έχεις πρόβλημα ; Και είμαι σίγουρος ότι δεν θα έχεις !Γιατί ΕΣΥ είσαι ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ  .Θα φωνάξεις καί τα παιδιά σου , θα τους δείξεις το αποτέλεσμα των προσπαθειών μου και θα κανονίσετε την επόμενη Κυριακή (μπορεί να το οργανώσει και ο ΣΚΑΙ ) μές την τρελή χαρά  , να σώσετε τον πλανήτη .Από τα λεγόμενα σου έχω καταλάβει ότι τον πλανήτη , τον θεωρείς σπίτι σου . Είμαι σίγουρος επίσης ότι το ίδιο θα γίνει άν καπνίζω μέσα στο σχολείο , στο προαύλιο και στη τάξη που κάνουν μάθημα τα παιδιά σου !

 ΤΙ ; Άν το κάνω η θα μου σπάσεις τα γόνατα με το στυλιάρι η θα με πυροβολήσεις η θα καλέσεις την αστυνομία ; Έλα βρε ήρωα !!!! Έκανες το ίδιο στον διπλανό σου που κάπνιζε στη παραλία και έθαβε τις γόπες στην άμμο; Η νόμιζες ότι εκεί είναι το φυσικό τους περιβάλλον  επειδή απλά τίς λένε "γόπες" . Φυσικά δεν αντέδρασες ούτε όταν η γκόμενα σου  , πέταξε από το παράθυρο το άδειο πακέτο από  τα τσιγάρα , γιατί ήθελες να γαμήσεις το βράδυ . Δεν είναι ότι είσαι κουράδας , απλά αυτό είναι δουλειά του κράτους  .Αλλά το αδιάφορο κράτος που ποτέ δεν κάνει τίποτα, θα σε οργανώσει και θα το αναλάβεις εσύ ! Γεμάτος έπαρση  , θα σώσεις τον πλανήτη και τη φύση  , επειδή έγινες εθελοντής !
  Σε έχω δει πάρα πολλές φορές να μεταφέρεις τα σκουπίδια σου ,στο καθρεφτάκι του αυτοκινήτου σου , γιατί όπως υποθέτω , σου βρωμάνε άν τα βάλεις μέσα . Λογικό. Όπως επίσης λογικό θα είναι  , το ότι άν είναι γεμάτοι οι σκουπιδοτενεκέδες τα παρατάς απέξω.Φαντάσου όμως πόσο βρωμάνε σε μένα τα σκουπίδια σου ,όταν περνάω απο 'κει ! Είσαι όμως εθελοντής Θα μαζευτείτε με τους φίλους σου κάποια άλλη Κυριακή ( ουφ ... πως αντέχεις βρε παιδί μου ) παρέα με τα γκομενάκια που γνώρισες στη προηγούμενη δενδροφύτευση . Μετά θα πάτε και για τίποτα κοψίδια και ...ότι προκύψει .Ελπίζω μόνο να μην το παίζεις και φιλόζωος... στα κοψίδια αναφέρομε !
  Από μικρός δουλεύω και θυμάμαι αρκετούς που δούλευαν για τρεις , προκειμένου να είναι στο αφεντικό-γαμιά τους αρεστοί .  Του έκαναν και θελήματα εκτός ωραρίου . Καλά έκαναν οι άνθρωποι , αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι άν κάποιος δουλεύει για τρείς υπαλλήλους αυτόματα κόβει το μεροκάματο από δύο άλλα άτομα . Δεν έχω συναντήσει "αφεντικό" μέχρι σήμερα να προσλαμβάνει κι' άλλους για να ξεκουράσει τον καλό  και αφοσιωμένο υπάλληλό του .
        Το κράτος συντηρεί προσωπικό με τα δικά μας λεφτουδάκια , μόνο που εκεί δεν προσλαμβάνεται κανένας που να δουλεύει γιά τρείς . Εκεί τρείς ( μη σου πώ και πέντε ) δουλεύουν όσο ένας .
Άρα πάρα πολλές υποχρεώσεις του κράτους πρός τούς πολίτες του , δεν γίνονται έργα και πράξεις .
Εδώ λοιπόν μπαίνει και το μεγαλείο τού εθελοντισμού !
Καλοκαίρι και θα καούν τα δάση ; Γίνε εθελοντής δασοπυροσβέστης . Γιατί να πληρώνει ; Εχει τα θύματα που πληρώνουν φόρους για να προστατεύει το κράτος τα δάση και τούς καλεί να γίνουν εθελοντές δασοπυροσβέστες , για να μην προσλάβει άνεργους και τούς πληρώνει !Δεν τρέχει βέβαια και τίποτα άν γίνουν όλα στάχτη γιατί αυτοί ( εσύ δηλαδή ) πετάνε τα αποτσίγαρα και θα χτιστούν και όμορφες βιλίτσες !
Οι παραλίες είναι μέσα στην μπίχλα ; Θα βάλουμε τα σχολεία να καθαρίσουν τα αποτσίγαρα και τις καπότες από την άμμο . Έτσι κι αλλιώς αυτά τα τσογλάνια και οι γονείς τους τίς βρόμισαν Το ότι όλοι οι Δήμοι παίρνουν δημοτικά τέλη για να παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες στους δημότες τους , αυτό δεν λέει σε κανένα τίποτα . Έτσι λοιπόν και ο κάθε παπάρας κος Δήμαρχος μας ζητάει να γίνουμε εθελοντές και θέλει να στείλω το παιδί μου να ξεβρομίσει τον Δήμο του , για να έρθει την άλλη κιόλας μέρα η ίδια βρομιάρα και να αφήσει την μπόχα της στη ίδια παραλία .
Έχω άπειρα παραδείγματα αλλά δεν νομίζω ότι κάθε νοήμων πολίτης χρειάζεται κάτι περισσότερο .
Ο εθελοντισμός είναι "in" . Καί άντε ... πάει στο γέρο διάολο άν ήταν γενικό θα είχε και τα καλά του . Αλλά η αιμοδοσία δεν είναι "in" . Η μία έχει τα ρούχα της , η άλλη έχει πίεση και χαμηλό αιματοκρίτη , ο γαμάω - πηδήκουλας τρέμει την σύριγγα κλπ , και μόνο οι φαντάροι δίνουν αίμα για να πάρουν καμιά άδεια . Θα σωζόντουσαν αρκετοί άν έδινες λίγο αιματάκι , αλλά ξέρω . Το φυλάς άν τύχει σε κάποιο δικό σου το κακό .
 Σε απλά Ελληνικά ο εθελοντισμός είναι η τεράστια κομπίνα του κράτους για να μην προσλαμβάνει προσωπικό και να μειώνει τα έξοδά του . Όσο και να καμαρώνεις ακόμα φορώντας το μπλουζάκι του εθελοντισμού "Ολυμπιακοί Αγώνες 2004" ,σκέψου για λίγο πόσο πραγματικά ωφελήθηκε ο Ελληνικός λαός από τόν εθελοντισμό σου και τι ακριβώς θα παθαίναμε αν δεν πήγαινε κανείς εθελοντής ;
Καί μια και δεν έχω σκοπό να ασχοληθώ παραπάνω με το χόμπι σου , σου δίνω και κάτι για homework . "Αυτός που κάνει την δουλειά άλλουνού κάνει τον άλλον τεμπέλη ." Μη ψάχνεις ποιός το είπε ... εγώ το λέω !

                                                                                              Γιώργος Π. Πολοπετράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog δεν δέχεται σχόλια σε greeklish .