Αν σε καταφέρουν να ρωτάς λάθος ερωτήσεις, δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τις απαντήσεις.

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

18 πολυεθνικές εταιρίες "βαθμολόγησε" η Greenpeace

18 πολυεθνικές εταιρίες "βαθμολόγησε" η Greenpeace, από την πιο «πράσινη» ως εκείνη με τη χειρότερη οικολογική συνείδηση.
Για την βαθμολογία της, η οικολογική οργάνωση χρησιμοποίησε τρία κριτήρια: τη χρήση επικίνδυνων ουσιών στα προϊόντα, την ανακύκλωση των άχρηστων υλικών ή προϊόντων και τη μείωση των συνεπειών στο περιβάλλον από την κατασκευαστική τους δραστηριότητα.
Στην κορυφή της κατάταξης βρίσκεται η φινλανδική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Nokia, την οποία η Greenpeace επαινεί για την απόφασή της να καταργήσει τα νέα προϊόντα της που περιείχαν χημικές ουσίες επιβλαβείς για το περιβάλλον και επικίνδυνες για τον ανθρώπινο οργανισμό, όπως το βρώμιο, το χλώριο και τριοξείδιο του αντιμονίου. Δεύτερη έρχεται η Sony Ericsson, ακολουθούμενη από την ολλανδική Philips και την αμερικανική Motorola.
Την 15η, 16η και 17η θέση καταλαμβάνουν αντίστοιχα ο ιαπωνικός όμιλος συστημάτων πληροφορικής Fujitsu, η αμερικανική Microsoft και η κινεζική Lenovo. Τελευταία στην λίστα (18η) έρχεται η ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών παιχνιδιών Nintendo που "παίρνει μηδέν" στη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών και την ανακύκλωση των αποβλήτων.
Πηγή: www.skai.gr/...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog δεν δέχεται σχόλια σε greeklish .