Αν σε καταφέρουν να ρωτάς λάθος ερωτήσεις, δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τις απαντήσεις.

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

"Ευριπιδης...for ever !!!"



" «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη υποχρέωση σε μια κυβέρνηση από το να δικαιώσει τους πόθους των νέων ανθρώπων.»
Θίοντορ Ρούσβελτ
Τι να γραψω, απο που να αρχισω και που να τελειωσω οταν σκεφτομαι τα απεγνωσμενα βλεμματα και την αγανακτηση χιλιαδων νεων ανθρωπων, φοιτητων, σπουδαστων,τελειοφοιτων και...

μη, που καθημερινα συναντω στο χωρο της δουλειας μου (ειμαι ταξιτζης και οπως καταλαβαινετε ο μικρος και περιορισμενος χωρος ενος ταξι, μπορει να ειναι κι ενα βαρομετρο, ενας καθημερινος στατιστικος δεικτης υψηλης ακριβειας της κοινωνικοπολιτικης καταστασης μιας κοινωνιας που βρισκεται σε κατασταση εκτακτης αναγκης). Σε ποσοστο που αγγιζει και το 90% οι νεοι εκφραζουν την διαθεση τους να εγκαταλειψουν την χωρα με οποιοδηποτε τροπο. Εκτος δηλαδη απο την εξοδο οικονομικων κεφαλαιων, εχουμε και την εξοδο ικανοτατων νεων που γυριζουν την πλατη σε μια πολιτικη υποτελειας και απολυτης εξαθλιωσης. Αυτες οι παραγωγικες μας δυναμεις. οι νεοι μας που αποτελουν τον δυναμικοτερο πυρηνα δημιουργιας στη χωρα, αξιζουν πραγματικα μια τετοια τυχη ??? Ας δωσει μια απαντηση ο εξουσιοδοτημενος απο την Τροικα εισπρακτορας και διαχειριστης του εθνικου μας πλουτου κ. Παπακωνσταντινου. Ας κοιταξει στα ματια τη νεα γενια (ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ) κι ας αποφασισει τα επομενα βηματα του απο κει και περα. Θα πρεπει να ξερει πως τον σεβασμο και την εκτιμηση (που δεν εχουν), δεν μπορουν πλεον ουτε να τα επιβαλλουν. Ετσι φτασαμε σε καποιο σημειο οπου η ρηση του Γκαντι, να μοιαζει τοσο σημερινη και οικεια:
«Δεν μπορώ να έχω κανένα σεβασμό ή συγκατάβαση για μια κυβέρνηση που πηγαίνει από λάθος σε λάθος, με σκοπό να διατηρείται στην αρχή.»
Μαχάτμα Γκάντι

Επικαιρο κι αληθινο, οσο και η κυβερνητικη ψευτια. Για τους πολιτικους μας η εξουσία μοιαζει να είναι γκόμενα τόσο γλυκιά και πλανεύτρα, ώστε όσοι μωροφιλόδοξοι και τυχοδιώχτες τη γεύονται να προσκολλώνται σε δαύτη με νύχια και με δόντια προδίδοντας ιερά και όσια, για να διατηρήσουν τη δημοσιότητα, το χρήμα και τη δύναμη που τους εξασφαλίζει.

«Ο τίμιος άντρας πρέπει να φεύγει από την αρχή, όχι πλουσιότερος, αλλά ενδοξότερος.»
Βίας ο Πριηνεύς

Ειναι φυσικα το ζητουμενο. Σπανιο φαινομενο ομως για τα Ελληνικα δεδομενα! Ας παρουμε εναν-εναν ολους τους γιαλανζη πολιτικους μας και θα δειτε πως στην πλειοψηφια τους, οσοι μπηκαν στο παιχνιδι με Σκοντα, βγηκανε με υβριδικα Λεξους και βιλιτσες σε μαγευτικες παραλιες. Τυχαιο? Δεν νομιζω!!

«Ένα κράτος, όπου η αυθάδεια και η ελευθερία τού να κάνει κανείς ό,τι θέλει μένουν ατιμώρητα, μπορεί να είναι κανένας σίγουρος γι' αυτό, ότι μετά από ένα ευτυχισμένο ταξίδι τελειώνει βυθισμένο μέσα στην άβυσσο.»
Σοφοκλής

Ενα κρατος των «άξιων και των ικανών», των αριστοκρατών τιτλούχων κούφιας και πληρωμένης αδρά και ταξικά γνώσης αποδεικνύεται κρατος κωφότητας, αναξιότητας και ανικανότητας.
Ερχεται η ώρα αυτού του λαού, έρχεται η ώρα να πάρουμε τις τύχες της χώρας στα χέρια μας, καθώς μόνο αυτός ο λαός μπορεί να σώσει την πατρίδα του.

«Όταν ο λαός εξεγείρεται και παραδίνεται στην οργή του, είναι μια φλόγα σφοδρή που μάταια προσπαθεί κανείς να σβήσει.»
Ευριπίδης

Αυτός ο λαός δεν αξίζει τέτοιες πολιτικές και πολιτικούς. Ο Παπανδρέου δεν θα έχει παρά ελάχιστη χρονικά ευχέρεια να πράξει υπέρ του ελληνικού λαού και να λάβει αποφάσεις που είναι πραγματικά υπέρ του. Η αποπομπή του υπουργού Οικονομικών και η χάραξη μιας δημιουργικής πολιτικής ουσίας, όχι με τους αριστοκράτες του Παπανδρέου, αλλά με τον ίδιο τον φιμωμένο ελληνικό λαό, είναι η μοναδική λύση για την χώρα και την κοινωνία μας.
Τα υπόλοιπα ανήκουν κυριαρχικά στον ελληνικό λαό . . ."

1 σχόλιο:

Το blog δεν δέχεται σχόλια σε greeklish .