Αν σε καταφέρουν να ρωτάς λάθος ερωτήσεις, δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τις απαντήσεις.

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Εκτέλεση Κινέζου Δικαστή για διαφθορά



"Στην εκτέλεση δικαστή, ο οποίος κατηγορούνταν για διαφθορά στην πόλη Τσονκίν, προχώρησε η Κίνα, μια κίνηση που εγγράφεται στο πλαίσιο της στρατηγικής για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, την οποία ακολουθούν οι Αρχές της πόλης. Η στρατηγική αυτή είχε αποτέλεσμα η δημοτικότητα του Μπο Σιλάι, ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος στο Τσονκίν, να αυξηθεί σε εθνικό επίπεδο. Ο Μπο φέρεται ότι προωθεί την υποψηφιότητά του... 

ενόψει των ζυμώσεων για την αλλαγή στα ανώτατα κλιμάκια της κινεζικής ηγεσίας, η οποία προβλέπεται για το 2012. Στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα «Λαϊκή Ημερησία του Πεκίνου» ανέφερε ότι η εκτέλεση του Ουέν Κιάνγκ, πρώην δικαστή και υποδιευθυντή της αστυνομίας της πόλης, έλαβε χώρα χθες το πρωί. Ο 55χρονος Ουέν είχε καταδικαστεί τον περασμένο Απρίλιο για παροχή προστασίας σε συμμορία, δωροδοκία και βιασμούς.

Τα δικαστήρια του Τσονκίν έχουν καταδικάσει δεκάδες ανθρώπους σε θάνατο και σε ισόβια κάθειρξη, στο πλαίσιο της καταπολέμησης του εγκλήματος στην πολυπληθή πόλη των 30 εκατομμυρίων κατοίκων. Αρχικώς αυτές οι δίκες είχαν ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα και τα μέσα ενημέρωσης που είχαν εξοργιστεί με τη διαφθορά στην αστυνομία. Πρόσφατα ωστόσο οι πολλές δίκες έχουν προβληματίσει την κινεζική νομική κοινότητα. Προσφάτως επίσης, δικηγόρος φυλακίστηκε γιατί είχε συμβουλέψει τον πελάτη του να καταθέσει ότι είχε υποστεί βασανιστήρια κατά τη διάρκεια δικαστικής έρευνας.

Οι δεσμοί μεταξύ της αστυνομίας και του οργανωμένου εγκλήματος στην Κίνα χρονολογούνται από την ταραγμένη εποχή πριν από την εγκαθίδρυση του κομμουνιστικού καθεστώς στη χώρα το 1949, όταν πολέμαρχοι και πλούσιοι επιχειρηματίες είχαν αναπτύξει διασυνδέσεις με τον υπόκοσμο του εγκλήματος.

Σημειωτέον ότι στην πόλη Σιάν στη βορειοανατολική Κίνα, άρχισε η δίκη του Ζενγκ Σαοντόνγκ, πρώην υφυπουργού Δημόσιας Ασφάλειας, ο οποίος κατηγορείται για δωροδοκία και κατάχρηση εξουσίας. Σύμφωνα με την κατηγορούσα αρχή, στο διάστημα μεταξύ 2001 και 2007, ο Ζενγκ έλαβε πάνω από 1,2 εκατ. δολάρια για να προωθήσει τα συμφέροντα τρίτων προσώπων."

http://apolitistosteki.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog δεν δέχεται σχόλια σε greeklish .